Nieuws

Politiek actief? Jij!

Op 21 maart 2018 kiest Purmerend een nieuwe gemeenteraad. GroenLinks wil in Purmerend met een grote, aansprekende, diverse en sterke fractie vertegenwoordigd zijn.

Wil jij je inzetten voor meer schone energie, sociale samenhang in de stad, kansen voor iedereen, een groene leefomgeving en ruimte voor fietsers? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Lees meer!

Handen uit de mouwen en voeten in de klei!

Fractievoorzitter René Verhoogt heeft vanmiddag de algemene beschouwingen uitgesproken bij de kadernota 2018. Lees hier de gehele tekst van de algemene beschouwingen.

Dames en heren,

Dankzij ambtelijke ondersteuning kunnen wij ons werk goed doen. En werkt de lokale democratie. Alle ambtenaren bedankt!

Voorzitter, Het is tijd voor verandering Deze coalitie wil van Purmerend één van de duurzaamste steden van Nederland maken. Dat zijn mooie woorden maar wat GroenLinks betreft is daar meer voor nodig dan de door het college voorgestelde duurzaamheidsagenda. Wij missen ambitie en prioriteiten.

Lees verder

Overschrijding WMO budget

Begin 2017 meldde het college een verwachte overschrijding met meer dan 100% van het budget voor hulpmiddelen WMO. Bij de bespreking van de tussenrapportages in de tweede helft van 2016 heeft het college geen signalen afgegeven over een dreigende overschrijding. Kennelijk is ook het college overvallen door de ontstane overschrijding. Ook bij het afsluiten van een nieuw contract vanaf 1 april 2016 is kennelijk geen signaal gegeven dat het bestaande budget niet toereikend zou zijn geweest.
 

Lees verder

Vragen over crossen in het Beusebos in broedtijd mochten niet.

In de fractievergadering op dinsdag 30 mei hebben wij afgesproken om ons aan te melden voor het vragenuur in de raadsvergadering op donderdag 1 juni 2017. Naar aanleiding van recente berichten wilden wij vragen stellen aan het college over het crossen in het Beusebos in broedtijd en de handhaving daarop.

De vraag hebben wij keurig op tijd via de website van de raad aangemeld bij de griffie. Op donderdagmiddag rond 17.00 uur werden we gebeld door de griffie met de mededeling dat in verband met een niet actueel karakter van de vraag wij de vragen niet mochten stellen in de raadsvergadering.

Wij denken daar anders over en vinden het schade toebrengen in broedtijd aan het Beusebos met beschermde diersoorten en planten wel degelijk actueel. Bovendien vinden we het vreemd dat wij niet gewoon de mogelijkheid krijgen om onze vragen in openbaarheid te stellen.

Lees verder

Sport van en voor iedereen!

Reactie uit de fractie.

Elke maand geven de fracties uit de gemeenteraad hun kijk op actuele onderwerpen of besluiten uit de gemeenteraad. Lees hier onze reactie uit de fractie van deze maand.

Op zondag 30 april 2017 zijn wij aanwezig geweest bij de uitreiking van de Sport Awards 2016 in theater de Purmaryn. Wat een fantastische avond! Leuk om daar bij te zijn.

De winnaars in de verschillende categorieën zijn: Mark Bakker beste sportman, Marlou van Rhijn beste sportvrouw, Dorin Radulescu beste jeugdsporter, Rugby Club Waterland beste sportteam. Luna de Bruijn kreeg de Sportraadaanmoedigingsprijs. Gefeliciteerd allemaal! Wat een enorme talenten hebben we in Purmerend.

Sport is belangrijk, dat weten we allemaal. Sport is ook iets van en voor iedereen. Niet alleen het sporten zelf is duurzaam, ook de gebouwen, faciliteiten en veel verenigingen zijn volop bezig met het thema duurzaamheid. En dat is mooi! Een compliment aan alle vrijwilligers van RTV Purmerend is zeker op zijn plaats.

Het was een geweldige show! 

Foto van Sportraad Purmerend

Idahobit 2017

Zondag 14 mei jl.  liep ik door een sereen Amsterdam van de Oude Kerk naar het Centraal Station. Ik had zojuist meegedaan aan een wake om stil te staan bij het geweld dat plaats vindt binnen religieuze organisaties en geloofsgemeenschappen tegen lhbt-ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders etcetera). Peter vertelde daar dat hij al 13 jaar geen contact meer had met zijn ouders, omdat zijn homoseksualiteit niet verenigbaar was met hun geloof. Dat zette mij aan het denken over hoe blij ik wel niet ben met mijn familie. Zij houden van mij zoals ik ben, accepteerden mijn partner samen met zijn kinderen alsof het biologisch was. Ook dacht ik aan de concentratiekampen in Tsjetsjenië, de transgender in Eindhoven die was ontvoerd en mishandeld en het homostel waardoor de gehele beweging “Hand in Hand” is ontstaan. Zowel in binnen- en buitenland is er nog steeds geweld tegen lhbt-ers. En niet alleen, zoals vaak wordt gedacht, door moslims. 

Lees verder

Pagina's