Nieuws

Kansen voor alle kinderen!

Op vrijdag 24 november 2017 was uitzending van nieuwsuur over de besteding van de “Klijnsma-gelden”. De vorige staatssecretaris van Sociale Zaken, Jetta Klijnsma, heeft honderd miljoen euro extra uitgetrokken voor kinderen in gezinnen met een laag inkomen. Het grootste deel van dit bedrag, 85 miljoen euro is verdeeld over de Nederlandse gemeenten op basis van het aantal kinderen in arme gezinnen.

Er is met de gemeenten afgesproken dat zij hun al bestaande armoederegelingen zouden voortzetten. Dit geld is bedoeld als extraatje voor de kinderen, als een aanvullende impuls.

Opgroeien in armoede belemmert een kind in zijn ontwikkeling. Veel kinderen die in armoede opgroeien worden ook weer arme volwassen. Kinderen niet laten opgroeien in armoede is voor GroenLinks een belangrijk speerpunt. 

Lees verder

Wandel je 20 kilometer met ons mee op 16 juni 2018?

In 2018 vindt de Nacht van de Vluchteling plaats in het weekend voorafgaand aan Wereld Vluchtelingendag (20 juni), in de nacht van zaterdag 16 op zondag 17 juni. Het startschot klinkt stipt middernacht op vier startlocaties; in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Nijmegen.

De deelnemers lopen er gemiddeld 8 tot 9 uur over en finishen de volgende ochtend. Op zaterdag 16 juni is er in de vooravond ook een loop van 10 en 20 km in Amsterdam.

Lees verder

Inzet op preventie van kindermishandeling.

Huiselijk geweld is het ergste wat een kind, partner, ouder, grootouder kan meemaken. Het werkt ontwrichtend in de onderlinge relaties, belemmert veilig groeien en leven. Het is een probleem dat vaak van generatie op generatie wordt doorgegeven. GroenLinks staat voor een veilig thuis.

Lees verder

Coalitiepartijen VVD, Stadspartij, CDA en AOV: liever stenen dan natuur!

Op donderdag 7 december 2017 is in een vergadering van de raadscommissie Stedelijke Ontwikkeling en Bouw gesproken over het plan om een hotel te bouwen in het Beusebos. GroenLinks is duidelijk. Het Beusebos is geen plek voor een hotel. GroenLinks kiest voor het behouden van dit natuurgebied met beschermde planten en dieren. 

In de vergadering waren veel insprekers. Eén van de sprekers was mevrouw Margriet de Schipper. In haar betoog werden de coalitiepartijen rechtstreeks aangesproken op hun keuze om de 8.000 bomen te kappen en het Beusbos te laten verdwijnen voor een hotel. In overleg en met toestemming van mevrouw Margriet de Schipper willen wij haar betoog graag met u delen.

Hier de uitgesproken tekst:

Geachte dames en heren van de commissie,

Mijn naam is Margriet de Schipper, medewerker Vastgoed bij een zorginstelling. Geboren en getogen Purmerendse en woonachtig in de Weidevenne.

Graag maak ik van de gelegenheid gebruik om mijn ongenoegen kenbaar te maken over het hele proces aangaande het vernietigen van een mooi stukje natuur binnen onze gemeente.

Ik sta hier omdat ik boos ben. Boos omdat er niet geluisterd wordt door de coalitie naar argumenten van tegenstanders en deze eigenlijk alleen maar met grote minachting terzijde geworpen worden. Treiterend ZEGGEN DAT HET BEUSEBOS NIET BESTAAT, het bos alleen kreupelhout noemen of Kom A7; op Twitter vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor natuur kleineren.

Ik ben ook Boos, omdat de coalitie geen enkel oog heeft voor een balans tussen natuur en beton. Boos omdat er straks DUIZENDEN bomen omgaan om aan de zucht naar geld van een groot bedrijf te voldoen.

Teleurgesteld, omdat ik haast niet kan geloven dat onze volksvertegenwoordigers hun oren zó laten hangen naar een commercieel bedrijf.

 

Lees verder

Geweld tegen vrouwen is niet alleen een grote-stadsprobleem.

Sinds 1999 is door de VN, 25 november uitgeroepen als de Internationale Dag tegen Geweld Tegen Vrouwen. Vanaf 25 november tot 10 december, De dag van de Mensenrechten, wordt er 16 dagen durende campagne gevoerd om gender gerelateerd geweld onder de aandacht te brengen. De campagne heet Orange The World waarbij oranje symbool staat voor een betere wereld zonder vrouwengeweld. Zo zijn als teken van steun belangrijke gebouwen oranje gekleurd, onder meer in Nederland de Erasmusbrug, Tafelberg in Kaapstad, La Scala Theater in Milaan.

Lees verder

Pagina's