Nieuws

Laat het groen in Purmerend onbebouwd!

‘GroenLinksfracties willen natuurpact om groen te beschermen tegen bouwplannen kabinet’ GroenLinksfracties trekken samen op om groen te beschermen.

Lokale GroenLinksfracties in de Metropoolregio Amsterdam lanceren vandaag samen een regionaal natuurpact om het groen te beschermen tegen de bouwplannen van dit kabinet. GroenLinkslijsttrekker René Verhoogt uit Purmerend heeft ook het natuurpact ondertekend. Aanleiding is de oproep van minister Ollongren (D66) aan gemeentes om lef te tonen door ook te bouwen in het groen. Verhoogt noemt dat ‘eeuwig zonde’, ‘onnodig’ en ‘ondoordacht ’. ‘Bouwen is het groen is kiezen voor de makkelijke weg. Er zijn veel betere alternatieven voorhanden. Met dit regionale natuurpact beschermen we ons kostbare groen en bieden we gezamenlijk weerstand tegen het gemakzuchtige bouwen in natuur’. Aldus Verhoogt

Lees verder

Op pad in Overwhere

Het is bar koud buiten. De straten zijn wit aangeslagen en de sloten liggen dicht.
Met tranende ogen denken we allemaal aan een warmere plek. Tranende ogen van de kou, want verdriet is er niet.
We hebben weer onze groene jasjes aangetrokken en mogen de wijk in om met u in gesprek te gaan!

 

Lees verder

Op bezoek in Weidevenne!

Het is koud buiten. De mensen lopen dik ingepakt over straat.
Licht verkleumde gezichten zitten verborgen achter sjaals en mutsen, en de zon doet maar voor spek en bonen mee.
Onze groene jasjes vallen nu extra op. We hebben er weer zin in en dan houdt zelfs die Russische beer ons niet tegen.
Wij mogen weer de wijk in, en komen met u praten!

 

Lees verder

In gesprek!

Het is weer zaterdag. Een warmere dag dan verwacht. Terwijl we bij Tilburykamer wachten tot de groep compleet is zien we twee mensen van de ouderenpartij een bord ophangen op het plein.
Tijd dus om onze groene jasjes aan te trekken! Zodra we naar buiten lopen lijkt het zonnetje wel speciaal voor ons te schijnen want wij mogen weer de wijk in om met u te gaan praten.  

Lees verder

De wijk in.

Het is een koude en gure dag, weer om lekker binnen te blijven zitten. 
Hoewel de zon nog even kort door de kale winterse bomen heen tuurt, wordt het er niet warmer op. 
maar dat geeft helemaal niets. Die warmte brengen wij wel mee, want het is weer tijd om de wijk in te gaan, met groene jasjes en flyers en al. 
 

Lees verder

Geen hoogbouw op locatie voormalig postkantoor.

In de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 25 januari 2018 is gesproken over de hoogbouw op de locatie PostNL. Het onderwerp is besproken in één termijn. Afgesproken is dat het onderwerp uitgebreid terugkomt in een extra vergadering van de raadscommissie Stedelijk Ontwikkeling en Beheer. Alle politieke partijen hebben in de vergadering op 25 januari wensen en bedenkingen geuit. 

Nieuwsgierig naar het standpunt van GroenLinks? Lees dan hier het betoog zoals dat op 25 januari is uitgesproken door raadslid Fred Beijert:

(alleen de uitgesproken tekst geldt)

Eerste termijn GR januari 2018 Hoogbouw locatie voormalig postkantoor

September vorig jaar stond het voorstel voor een Hoogbouwvisie op de agenda. De discussie ging toen echter overwegend over verregaande plannen van een projectontwikkelaar voor hoogbouw op de locatie van het voormalig postkantoor. Met kennelijke instemming van het college zijn die plannen in stemming gebracht bij inwoners en potentiële inwoners zonder de optie: geen hoogbouw op die locatie. Dat was bijzonder, want tijdens het stadsgesprek in juli in P3 heeft een ruime meerderheid aangegeven dat hoogbouw in de binnenstad ongewenst is. Van buiten naar binnen werkend was het signaal duidelijk.

Lees verder

Pagina's