Nieuws

F.A.Q. Apptivisme

Als Apptivist krijg je regelmatig berichtjes van het campagneteam van Purmerend en de Beemster. Zo weet je altijd net iets meer over de campagne; van de laatste gebeurtenissen achter de schermen of de nieuwste manieren om ons te kunnen helpen

Je krijgt van ons geen ontvangstbevestiging​, maar we sturen je wel een eerste bericht binnen een week. In totaal sturen we ongeveer 1 à 2 berichten per week. Soms krijg je als eerste campagnescoops te horen en soms sturen we je een foto of een link naar een filmpje. 

Lees verder

Brief aan Van der Valk.

Het Beusebos is een prachtig stuk natuur aan de westzijde van de stad. Het college is van plan om in het Beusebos een hotel te bouwen. Als dat prestige plan doorgaat dan sneuvelt een prachtig bos. GroenLinks wil dat niet. Wat ons betreft blijft het bos zoals het is! Omdat er een andere locatie mogelijk is hebben wij een brief geschreven aan Jan Matser, directeur van de hotelketen Van der Valk (Matser Beheer B.V.).

Nieuwsgierig naar onze brief? Lees de volledige brief hier:

Lees verder

GroenLinks stemt tegen hoogbouwvisie!

In de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 28 september 2017 werd de hoogbouwvisie besproken. GroenLinks stemde tegen. Lees hier het betoog van raadslid Fred Beijert:

Alleen de gesproken tekst geldt.

Hoogbouw voor GL: omdat het moet tegen de woningnood, niet omdat het kan voor de projectontwikkelaars. De Hoogbouwvisie wil kansrijke ontwikkellocaties in beeld brengen voor woongebouwen vanaf ongeveer 25 meter. In Purmerend is een schreeuw naar sociale huurwoningen, want het ontbreekt die doelgroep aan voldoende koopkracht voor duurdere woningen, koop en huur!

Voor GL is duidelijk dat hoogbouw en zeker flinke volumes hoogbouw langs een route zorgvuldige aandacht vraagt voor het inpassen van ruimte voor veilige verkeersbewegingen en parkeergelegenheid voor fietsers en eventueel auto’s. Het debat over de hele Hoogbouwvisie is nu overschaduwd door het reusachtige bouwplan voor de locatie voormalig postkantoor. Er is regelmatig geen doorstroming, maar stilstand van verkeer op de Hoornse brug en omgeving. 

Lees verder

GroenLinks pleit voor poule van bewindvoerders

In de vergadering van de raadscommissie Samenleving op donderdag 7 september 2017 is gesproken over het rapport integrale schuldhulpverlening van de Rekenkamercommissie (RKC). Naar aanleiding van dat rapport heeft GroenLinks in die vergadering aangegeven een voorstander te zijn van het maken van een poule van bewindvoerders. In de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 28 september 2017 dient GroenLinks een motie in.

In de motie wordt aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd om een een onderzoek te doen naar mogelijkheden om middels een bestuurlijke aanbesteding te komen tot een poule van bewindvoerders. Waarbij het verkrijgen van medewerking van de rechtbank een onderdeel van het onderzoek is.  

De volledige tekst van de motie is:

Lees verder

Inspraak kan beter!

Wilt u meepraten over wat er gebeurt in uw stad? Dat kan.

De gemeenteraad nodigt u graag uit om uw stem te laten horen over een onderwerp op de agenda. Dat kan bijvoorbeeld door in te spreken bij een raadscommissie. U krijgt dan 5 minuten spreektijd waarna u eventuele vragen kunt beantwoorden. Na uw inspraak vertellen de politieke partijen hoe zij over het vraagstuk denken.

Dan hoort u ook of ze voldoende aandacht besteden aan wat u hebt ingebracht. U komt zelf echter niet meer aan het woord. Dat is jammer. GroenLinks wil u graag de kans geven te reageren op de standpunten van de partijen. Daarvoor moeten wel de spelregels worden aangepast.

GroenLinks wil vanavond (vergadering van de raadscommissie Algemene Zakem) de andere partijen overtuigen om u die nieuwe ruimere mogelijkheid van inspraak te geven.

Hier de link naar de bespreeknotitie van GroenLinks https://raad.purmerend.nl/sites/default/files/08b%20Bespreeknotitie%20Gr...

Handen uit de mouwen en voeten in de klei!

Fractievoorzitter René Verhoogt heeft vanmiddag de algemene beschouwingen uitgesproken bij de kadernota 2018. Lees hier de gehele tekst van de algemene beschouwingen.

Dames en heren,

Dankzij ambtelijke ondersteuning kunnen wij ons werk goed doen. En werkt de lokale democratie. Alle ambtenaren bedankt!

Voorzitter, Het is tijd voor verandering Deze coalitie wil van Purmerend één van de duurzaamste steden van Nederland maken. Dat zijn mooie woorden maar wat GroenLinks betreft is daar meer voor nodig dan de door het college voorgestelde duurzaamheidsagenda. Wij missen ambitie en prioriteiten.

Lees verder

Pagina's