Marône is één van de talenten die is voortgekomen uit VIPPs (Vrouwen In Purmerendse Politiek). En dat heeft ze de afgelopen jaren als raadslid bewezen. Of het nu ging over woningbouw of dierenwelzijn. Natuurbehoud of diversiteit. Marône verwoordt het GroenLinks geluid helder en oprecht.

En die lijn zetten we voort de komende jaren. Want er is genoeg te doen. En de ambities zijn hoog, zoals ze zelf samenvat: “Resultaat boeken op de plaatselijke aanpak van de klimaatverandering. Op het bouwen en verdelen van betaalbare woningen. En op een goed sociaal beleid in de gemeente, zodat iedereen kan meedoen.” Daar gaan we voor.

En ze staat niet alleen. Ook op de rest van onze kandidatenlijst een mix van ervaring en vernieuwing. Oud-statenlid Peter Zwart, nieuw in Purmerend met een berg aan politieke ervaring. Raadslid Carla Brocken, bekend met het klappen van de zweep in de raad van Purmerend. Wiskundedocent Ginny Asman, nieuw in het raadswerk met een drive voor klimaat & verborgen discriminatie. Ruben van Kuik, met ervaring als raadslid en het hart aan de linkerkant. Ook niet onbekend Trees Lamers nu al superactief in de raadsfractie. Fabian Bakker al enkele jaren nauw betrokken bij de Purmerender fractie. En ook de Beemster is aanwezig. Piet van Huizen commissielid in Beemster en Dirk Jan van ’t Veer actief in de fractie.

Een stevige lijst. Een stevig team.

En dit team wordt op de lijst gesteund door Fred Beijert, Netty Rutz, Inge Bečka, Barry Mahoney en Wim Wilschut.

Meer weten? Mail met Lin McDevitt-Pugh, Voorzitter Tel: 0615048468 E-mail: ljpugh@xs4all.nl

Of met de lijstrekker Marône Welbergen Tel: 0616423680 E-mail: MI.Welbergen@purmerend.nl

Volg ons op:
Facebook: GroenLinks Purmerend
Instagram: @glpurmerend
Twitter: GL_Purmerend