Waardevolle herinneringen zoals die van Trees Lamers uit de periode dat zij voorzitter was van het bestuur en regelmatig bij Chris en Els over de vloer kwam.

“Menig keer als ik een afspraak had met Chris om over GroenLinks zaken te praten, zaten we eerst gedrieën met elkaar koffie te drinken en te praten, Els, Chris en ik. Vaak ging het over vroeger, hoe het toen was in de politiek en wat je thuis had meegekregen aan rode idealen van rechtvaardigheid en opkomen voor de arbeidersklasse. Els was trots op Chris en wat hij deed in de politiek. Chris kon niet zonder de steun van zijn Elsje, dat sprak hij niet uit, dat was gewoon zo. Zij was er altijd voor hem en ook voor GroenLinks.

Els was ook altijd aanwezig bij de Algemene Ledenvergaderingen van de afdeling. Veel GroenLinksers houden van discussie, soms wel breedvoerig. Els hoefde niet het woord te voeren, ze luisterde aandachtig, vriendelijk, en als haar mening nodig was, dan gaf zij die ook. Heel duidelijk en ook genuanceerd.

Toevallig dacht ik de afgelopen tijd nog "Als ik gevaccineerd ben, ga ik bij Els langs om te vragen hoe het gaat." Zover is het dus niet gekomen.

Bij mijn bezoeken aan hen thuis was het ook duidelijk dat ze er was voor de kinderen en kleinkinderen. Trots wees ze dan op de foto´s die in huis hingen. De kinderen en kleinkinderen konden altijd bij haar terecht.

Namens de afdeling GroenLinks Purmerend Beemster wil ik onze oprechte condoleances overbrengen en wens ik de familie veel sterkte toe met het dragen van het verlies van Elsje, het verlies van jullie moeder en oma, zo kort na het verlies van Chris.”

Trees Lamers

Voorzitter van het bestuur 2012-2020

 

Els wil absoluut geen bloemen. Haar wens is om voor jezelf een mooi boeket neer te zetten en haar daarbij te gedenken en een donatie aan de Stichting KWF te doen via: https://www.inmemoriamvoorkwf.nl/elsje-zandvoort-vree

Herinneringen verhalen, mooie foto's of muziek kun je delen via: https://www.memori.nl/elsje-zandvoort-vree