1. Zijn deze berichten juist?
     
  2. Is het bericht juist dat een of meer leden van het college de tentoonstelling al eerder hadden gezien, en men dus wist welke kunstwerken geëxposeerd zouden worden?
     
  3. Is het bericht juist, dat vanuit de gemeente geen direct contact is opgenomen met de kunstenaar over het voortijdig beëindigen van (een deel van) de expositie, en dat die het besluit via een tussenpersoon moest vernemen?
     
  4. Hoeveel klachten zijn er exact bij de gemeente binnengekomen over de expositie, en wat waren dan precies de klachten?
     
  5. In de berichtgeving komt naar voren dat een deel van de schilderijen (c.q. litho’s en tekeningen) aanstootgevend wordt geacht.
    Is dit de mening van het college, m.a.w. vindt het college dat een deel van de geëxposeerde werken aanstootgevend is?

     
  6. Aan de kunstenaar zou zijn voorgesteld een deel van de geëxposeerde werken weg te halen, waarna de overige werken zouden mogen blijven hangen.
    Wat zijn de criteria op grond waarvan besloten zou worden welke werken zouden moeten worden weggehaald en welke werken zouden mogen blijven hangen, en door wie zouden die criteria worden vastgesteld en toegepast?

     
  7. Bevinden zich elders in de openbare ruimte binnen de gemeente kunstwerken, waarvan op grond van de criteria als bedoeld in vraag 6, de vraag gesteld kan worden of die daar wel gehandhaafd kunnen worden?
     
  8. Welke gevolgen heeft het besluit van dit college voor andere mogelijke exposities in het stadhuis, zoals die tijdens Purmerend Pride of Paarse Vrijdag, die voor sommigen wellicht ook aanstootgevend zijn?
     
  9. Wat gaat het college nu doen om het beeld van Purmerend als stad van “verpreutsing en vertrutting” te corrigeren?

https://www.rodi.nl/purmerend/319684/beemstervrouwen-moeten-verwijderd-…

https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/5348814/vrouwen-borst…