De afscheidswoorden van burgemeester Don Bijl:

Ik begin bij Pieter Janssen, gedurende vier jaar raadslid namens GroenLinks.
Wij kennen elkaar daarvóór ook al uitgebreid, want Pieter was een zeer betrokken gemeenteambtenaar in de periode daarvóór – niet direct aansluitend maar een tijdje daarvóór.
Hij was zeer betrokken ook bij de verandering van de werkwijze van de organisatie, en zeker bij de aanvang daarvan, toen het best lastig was om te beginnen met dat soort veranderingen.

Pieter, je hebt je kennis meegenomen in de invulling in een nieuwe en heel andere rol, als gemeenteraadslid, en je was met name betrokken bij het maatschappelijk beleidsterrein.
Daar ging je hart ook naar uit en daar weet je veel van.

Naast het raadslidmaatschap was je ook als vrijwilliger actief bij diverse organisaties.
Dat ben je volgens mij nog steeds; dat past ook bij je.
Ik wil je zeer bedanken voor je betrokkenheid bij de gemeenteraad.
Ik wens je heel veel succes de komende periode, en ik wens je ook een goede gezondheid want dat is ook heel belangrijk zoals wij allen weten.

Bedankt voor je betrokkenheid en we geven je graag het cadeau mee.

Afscheidsspeech van Pieter Janssen:

Dank je wel Don – mag ik zeggen.
Ja, ik heb 21 jaar bij de gemeente Purmerend gewerkt, in verschillende functies.
Hetzelfde (raadslid zijn – red.) had ik met Henk Grader een tijdje bij de PvdA – maar dat was nog vóór die tijd. Toen was ik nog niet zo lang in Purmerend.
Ik kijk met heel veel plezier terug aan wat ik 21 jaar heb kunnen doen en heb mogen doen, en ik moet zeggen dat het raadswerk nou niet datgene was wat mij het beste viel.

Ik had het liefst vrijheid en ik kon alles een keer verkennen, zeker in de periode dat ik mij bezig hield met alles wat met jeugd te maken had en bij de Sociale Dienst waar ik werkte.
Dat waren echt fantastische tijden en dat heb ik met heel veel plezier gedaan. Daar zijn nog heel veel mensen erg blij mee geworden, dat weet ik wel.

Wat je al zegt, het gaat niet helemaal meer super met mij en ik wil niet zeggen dat dat de enige reden is waarom ik er nu mee stop met het verhaal, maar ik blijf zeker geïnteresseerd in alles wat in Purmerend gebeurt.
Ik zoek m’n plekjes wel om nog iets te kunnen betekenen, of het nu om kinderen gaat of om grote mensen, dat maakt niet uit, of bij organisaties ook.
Ik sta bijvoorbeeld ook af en toe te werken achterin de P3 omdat daar bijvoorbeeld een voorstelling is, en er daarna opgeruimd moet worden, en dat vind ik ook leuk om te doen.

Ik ga niet weg uit Purmerend, ik blijf hier en ik hoop hier nog heel lang te kunnen blijven.
Hartelijk dank.