Ik zal me even voorstellen:
Mijn naam is Richard Kraak ik ben 55 jaar.
Ik woon samen met Yolanda en we hebben samen 3 Zonen
Ik woon reeds 30 Jaar in Purmerend.

Ik ben bijna 30 jaar facilitair manager geweest bij de ABNAMRO  tot 2008, daarna en tot eind 2012 heb ik samen met Yolanda een winkel gehad op het Gildeplein

Ik ben actief geweest in de wijkkerngroep van Purmerend Noord en heb dat altijd met veel plezier gedaan. Nadat wij de winkel hadden gesloten kon ik geen lid meer zijn van de wijkkerngroep.  Maar toch wilde ik mij graag blijven inzetten voor de gemeenschap.

Toen ik de advertentie zag van GroenLinks met de vraag of er mensen zijn die raadslid willen worden, ben ik eerst gaan inventariseren waar GroenLinks voor staat;

Werk en Inkomen (Bram van Ojik gaf laatst nog mooie voorbeelden om werk te stimuleren i.p.v. besparen) Duurzaamheid, Groen, veiligheid.

Die kreten geven veel partijen, daarom ben ik gaan kijken bij GroenLinks, even gevraagd aan Karlien Crom of ik welkom was. dat was geen punt “kom dinsdagavond even langs dan hebben we fractie”

Daar heb ik gemerkt hoe degelijk en vakkundig GroenLinks met vragen en onderwerpen omgaat en na een paar dinsdag en donderdagavonden was mijn besluit al genomen. Ik heb nog wel stiekem gesnuffeld bij andere partijen maar GroenLinks heeft het voor mij gewonnen.

Ik ben nu vooral actief in de commissies SOB en AZ.