“ Het is tijd voor verandering; ook in Purmerend kan het eerlijker, groener en vanuit verbinding! ”

Mijn ambitie om voor GroenLinks mee te doen aan de komende gemeenteraadsverkiezingen is gebaseerd op mijn wens om een rol te spelen in de politieke arena en een wezenlijke bijdrage te leveren aan een eerlijker en groener Purmerend.

Met mijn strategisch inzicht en analytisch vermogen kan ik een waardevol teamlid zijn. Dat ik ‘maar’ op plek vijf sta is terecht, zie daarvoor de motivering van de kandidaat commissie. Hen wil ik danken voor het in mij gestelde vertrouwen.

Ik ben niet de groene tijger die we ook binnen onze partij hebben, hoewel duurzaamheid een thema is dat ik belangrijk vind. Waarom ik echt gedreven ben om namens GroenLinks in de gemeenteraad plaats te nemen is onze sociale agenda. Wij kunnen en moeten de partij van de verbinding zijn in een nu nog gespleten stad.

Of het nu gaat om het woningbouwbeleid, het lobbyen van een machtige van der Valk of de onhandige strategie van het college inzake het verzoek van het COA om hier een AZC te plaatsen, wij kunnen dat beter! Ik kan daaraan een sterke politieke strategie bijdragen, dat is waar mijn kracht zit. Verwacht mij niet op de barricaden of altijd maar met inwoners in gesprek, ik ben meer de kracht achter de schermen, degene die de politieke lijnen kan uitzetten en bewaken. In het debat kom ik tot mijn recht, omdat ik als docent maatschappijleer meer debatten heb gezien en georganiseerd dan het gemiddelde raadslid. In de raad wil ik de verbinding zoeken met partijen die ook willen gaan voor een eerlijke en groene stad, ik ben ervan overtuigd dat ik de vaardigheden bezit om mensen aan boord te krijgen en te houden voor thema’s die voor ons van belang zijn. Me verhouden tot de haat van partijen als de PVV zie ik als een uitdaging, maar met tien jaar ervaring in het MBO als docent maatschappijleer kunt u zich voorstellen dat ik niet op mijn mondje gevallen ben. Daarbij kan ik iets waar PVV’ers niks mee kunnen; vragen stellen die pijn doen, ook wel Socratische vragen genoemd.

Het is tijd voor verandering; ook in Purmerend kan het eerlijker, groener en vanuit verbinding! Ik ben er klaar voor!